Realisaties

Samen met de de vakgroep Sportbeleid en Management van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), voerde ISB vzw een onderzoek uit op de Street Action projecten. Op die manier wou ISB de projecten nog beter ondersteunen tijdens hun werkingen en werden er lessen geleerd waar iedereen iets kan van opsteken. 

Er lag ook een klemtoon naar het onderzoek op de basisvereisten voor een buurtgerichte werking voor jongeren. Het antwoord op "hoe pakken sportdiensten en hun partners dit best aan?" is interssant voor elke lokale sportdienst in Vlaanderen.

ISB zal de realisaties en de geleerde lessen uit dit project geregeld via deze site, en de gekende informatiekanalen, verspreiden.

 

onderzoeksrapport VUB

Het flankerend onderzoek van de VUB focuste op de succesfactoren, voorwaarden en mechanismen bij het aantrekken en behouden van de jongeren in een andersgeorganiseerde context, welke factoren ervoor zorgden dat de jongeren meer verantwoordelijkheid opnamen bij de organisatie van het sportaanbod. Alles werd netjes gebundeld in een boeiend slotrapport.

 

Street action checklist

De Street Action Checklist helpt je om eerste of verdere stappen te zetten richting een buurtgerichte sportieve jongerenwerking. Gebruik hem om actiepunten te bepalen, tussentijds stil te staan bij gedane acties en vink hem volledig af bij de eerste eindevaluatie. Succes!

 

Regionale tv pikt project op

Op vrijdag 26/07/2013 kwam RTV Kempen-Mechelen een sfeerreportage draaien op speelplein Donkerlei in Mechelen. Bekijk het fragment en kom te weten wat ze in Mechelen allemaal willen bereiken.

RTV op bezoek bij Street Action Mechelen from ISB vzw on Vimeo.

Ook in Lier kwam RTV al eens langs (journaal 04/04/2013, eerste item). Jammergenoeg zijn die beelden niet meer digitaal te bekijken.

 

Een eigen kijk op het project

In het oktober/november'2012 nummer van het Vlaams Tijdschrift voor Sportbeheer werd er in de vast rubriek 'Close-up' deze keer aangeklopt bij Lien Sels. Lien is al enkele maanden in dienst als Street Action Coach in Duffel. Ze geeft op geheel eigen wijze haar blik op het project. Zeer interessant voor sportdiensten die binnenkort samen met hun partners wensen in te dienen. ga naar het artikel

 

Live+ Week 2012

On October the 5th of 2012, ISB was invited by Coca-Cola Belgium to give an update during the Coca-Cola Live+Week. David Nassen en Piet Van der Sypt had met an engaged audience. Check out the Prezi!

 

Een eerste check-up!

In het augustus/september'2012 nummer van het Vlaams Tijdschrift voor Sportbeheer werden er enkele pagina’s besteed aan Street Action. Via dit kwaliteitsvol communicatiekanaal kunnen meer dan 1.000 abonnees meelezen hoe het er nu aan toegaat en wat de plannen in de toekomst zijn. De vakgroep Sportbeleid en Management van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) geeft er alvast hun eerste tips in mee! ga naar het artikel